Hoppa till sidans innehåll

Långfärdsevent i Nässjö och på Ruddalen

10 NOV 2017 15:30
Att vintern är på gång har den senaste veckan visat tydliga prov på. Såväl i Nässjö som på Ruddalen har långfärdsåkare samlats för att kick starta säsongen med lite skridsko boost. I Nässjö samlades närmare 90 åkare i blandat åldrar.
  • Uppdaterad: 10 NOV 2017 16:16

Under två dagar i Stinsen Arena i Nässjö hade Skånes Isseglarklubb bjudit in till kick off för tredje året i rad. 50 åkare från Skåne ankom under fredag kvällen Nässjö med tåg och möttes där upp av en nästa lika stor grupp från Nässjö och smålandstrakterna. 

Foto : Bent Erik Brenden.En stor samling glada skridskoentusiaster som under 24 timmar samlade på sig närmare 6 timmar med skridskoåkning

Fredagen startades med lite barmark innan två timmar is väntade på åkarna. Det var stort engagemang och många ivrigt lyssnande och åkande som tog emot instruktioner från Robert "Robban" Ohlsson och Bent Erik "Bento" Brenden under det två timmar långa första ispasset. Under lördagen fortsatte gruppen att öva på och utveckla sina färdigheter i skridskoåkningens edla konst. En enormt positiv stämning, många funderingar och frågor samt många som i ett samspel med andra jobbade med att utveckla sina skridskofärdighet skapade en härlig inramning i en fin Arena i Nässjö. Att skridsko är en bra motionsform för alla åldrar och att man kan åka skridsko hela livet är ingen överdrift. De yngsta aktiva var Vera och Hjalmar på 9 och 11 år och upp till ja inte vet jag, men många gott vuxna:-)

 

Foto: Geir Inge Folkestad. Vera och Hjalmar Folkestad tillsammans med andra multisportare från Småland på skridsko boost i Stinsen Arena i Nässjö. 

Dagen innan på Ruddalen hade IK Wega i samarbete med Göteborgs Långfärdsskridskoklubb bjudit in till kick off på Rudalen. Ca 25 - 30 aktiva hastighet och långfärdsåkare samlades på Ruddalens nylagda is för att starta igång säsongen. Det delades ut tekniktips och man åkte tillsammans i en positiv anda. Efter två timmar på isen bjöd IK Wega på fika i värmestugan och praten gick löst kring det positiva samarbete som inleddes under denna kvällen. Hur kan vi lära av varandra ohc hur kan man dela med sig till varandra och ta del av varandras verksamheter. För hastighetsåkarna väntar kanske en spännande utflykt på någon sjöis och långfärdsåkarna kan fortsätta att utveckla sina färdigheter tillsammans med övriga på isovaler som ett komplement till turerna på sjöarna.

Foto: Bent Erik Brenden Robert Ohlsson med lite tekniktips till lågfärdsåkarna och Joakim Karlberg, Ella Erkman och Ann-Marie Lindqvist har precis avslutat en intervall. 

Skribent: Bent Erik Brenden
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU

Svenskidrott

Logga vikingarännet 2013 m arr