Hoppa till sidans innehåll

Isläger i Nässjö

06 NOV 2016 18:13
Mellan fredagen och lördagen den 4-5:e november samlades 76st långfärdsåkare i Nässjö.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2016 20:16

Under två intensiva dagar samlades 76st entusastiska långfärdsskridskoåkare från Skånes Isseglar Klubb, Nässjö och Gislaved. Instruktörer för samlingen var Mattias Hadders & Nicoline Christensen som instruerade i grundläggande skridskoteknik och åkte tillsammans med gruppen. 

Vi började på fredagskvällen med klassiska barmarksövningar med syftet att finna balans, tyngdpunkt och vänjas in i skridskoställning. Därefter fortsatte vi med liknande övningar på isen. Detta var första gången för denna säsongen som de aktiva var ute på is, därför var det extra viktigt att jobba metodiskt på varje övning. Nivån varierade från erfarna åkare till nybörjare och den yngste utövaren var 10 år. Övningar som tyngdöverföring, balansåkning, slalom, kurvtagning, göra bubblor med skridskorna samt använda sin höft var några utav momenten som tränades. Totalt var vi ute i 2 timmar på isen.

Lördagens pass startade kl. 8.00 med samma upplägg som första dagen. Barmarksövningar följt av isträning. Detta pass syftade till att fortsätta arbeta med teknik och balansövningar samt att vi bröt av med en klassisk varvstege. Vi delade in banan i 3 olika fart och längdbanor. Den "snabbaste" och mest erfarna gruppen fick välja att köra mellan 20-18 varv och neråt, medan de nya körde något kortare. Efter varvsetet fortsatte vi med teknik och balans övningar följt att ytterligare varv på banan. Totalt var vi ute i 3 timmar.

Efter isträning och lunch gav Mattias en kortare inblick i hur Svenska Skridskoförbundet är uppbygt och hur Förbundet och långfärd kan komma närmare varandra. Vi tror att detta läger är ett sätt att skapa ett närmare samarbete där vi byter erfarenheter med varandra. Avslutningsvis gav Mattias en presentetation hur svenska elitåkare i hastighet tränar och där de aktiva som var på plats kan få inspiration och träna likt en elitutövare fast utifrån sina förutsättningar.

Lägret var uppskattat av alla och vi hoppas att kunna fortsätta samarbetet även nästa säsong.

Ett stort tack till Peter Kaarle från SIK och hans team i Nässjö & Gislaved som ordnade ett fantastiskt läger. 

Nu hoppas vi på att isarna ska lägga sig så att utövarna kan fortsätta med sin skridskoutveckling.

Skribent: Mattias Hadders
Epost: Adressen Gömd

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU

Svenskidrott

Logga vikingarännet 2013 m arr