Hoppa till sidans innehåll

Norrvikens sjöisbana

05 MAR 2012 13:46
Sollentuna Skridskosällskap informerar om läget på Norrvikens sjöisbana.
  • Skapad: 05 MAR 2012 13:46

Förra veckan snöade det en decimeter, sedan blev det varmt och det stod vatten på hela banan men lagom till helgen kom kylan igen och redan i går var isen riktigt fin. Isen har hållit sig hård och åkbar hela lördagen, inget vatten på isen trots solsken. Åkte hela varvet vid 2-3 tiden och det var helt ok is, finns partier med gammal dubbelis där det kan vara lite spårigt men det är bara att glida över.

I södra änden av sjön upp till 7 km-överfarten är det rikigt fin is på mitten av sjön, härlig känsla att åka där i medvinden ner mot tullen. Framförallt västra sidan från vändpunkten och ner är det många partier med gammal överis men isen är hård under isresterna så det går bra att åka där ändå. 

Det finns partier med vit stöpis som blir mjuk av solen och den liksom suger fast skridskorna, var försiktig på dom ställena. Kolla noga när ni går ut på isen, det kan finnas dålig is och hål nära strandkanten, ute på banan är isen fortfarande tjock, säkrast är att åka där banan varit plogad.

Fortlöpande information om isläget, information om verksamheten i skridskotullen, vägbeskrivning m.m. finns på vänstersidan under fliken "Sjöisbanan" på Sollentuna skridskosällskaps hemsida

Skridskohälsningar Lennart Gustafsson

Sollentuna Skridskosällskap

Skribent: Anne Österberg

Svenska Skridskoförbundet
Besöksadress
Idrottens Hus
Skansbrogatan 7
Stockholm
Växel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Skridskoförbundet
Idrottens Hus, Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: +4686996100
Fax: +4686996184
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU

Svenskidrott

Logga vikingarännet 2013 m arr